Crème Brûlée

Ingrediënten

  • 2 Conference peren
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 2 kardemompeulen
  • kristalsuiker om af te branden


Voor de crème

  • ½ l room
  • 1 vanillestokje
  • 5 eierdooiers
  • 100 g suiker

Bereidingswijze

Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe deze met de huls bij de room en breng langzaam aan de kook. Zo kan de room goed de smaak van de vanille opnemen.


Klop intussen de suiker door de eierdooiers tot die is opgelost. Laat de room volledig opkoken en stort hem dan onmiddellijk op de eieren. Klop goed door tot alles gemengd is. Laat afkoelen.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng aan de kook met de suiker en het sap van de sinaasappel. Plet de kardemompuelen en doe ze erbij. Zet een deksel op de pan en laat koken tot de peertjes zacht worden, maar het mag niet echt een moes worden. Laat ook de peertjes afkoelen.

Leg in individuele ovenschoteltjes peertjes in de bodem en giet er het eiermengsel overheen. Bak in een oven op 140°C tot de crème mooi gestold is. Dat duurt afhankelijk van de oven 20 tot 30 minuten.

Laat de crème brûlée goed koud worden. Strooi er wat kristalsuiker overheen en kristaliseer de suiker met een gasbrandertje. Laat even rusten. Zo krijg je een glashard laagje met daaronder een lekkere koude crème.