Gebakken peren met amandelen

Ingrediënten

  • 4 Conference peren
  • sap van 1 citroen
  • 30 g boter
  • 30 g fijne suiker
  • 8 cl zoete witte wijn (type muskaatwijn)
  • 50 g amandelschilfers
  • ½ l citroensorbet 

Bereidingswijze

Schil de peren, snijd ze in kwartjes en dan elk kwartje in drie partjes. Verwijder klokhuis en pitten.
Besprenkel ze meteen met de helft van het citroensap. Bak ze in een pan, 2 minuten aan elke kant, in de hete boter. Bestrooi ze met de suiker en laat ze lichtjes karameliseren.
Verdeel ze over kleine borden. Blus de pan met de rest van het citroensap en de wijn. Roer goed om en laat het stroopje 2 minuten inkoken.
Lepel het warme suikerstroopje bij de peren. Werk af met amandelschilfers en serveer meteen, met een bolletje citroensorbet.