Pittige peertjes uit wok

Ingrediënten

  • een assortiment pittige Belgische kazen
  • 4 sneetjes rozijnenbrood
  • 1 kg Conference peren
  • 4 el rietsuiker
  • het sap van een halve citroen
  • een scheutje witte wijn
  • 1 chilipepertje
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelpijpje
  • nootmuskaat
  • boter

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd ze in vier. Verwijder het klokhuis.

Smelt wat boter in een wok en doe er de peertjes bij. Strooi er de suiker over en laat licht karameliseren. Blus met het citroensap en de witte wijn. Plet alle specerijen en het pepertje onder een groot mes en doe ze in de wok. Breng op smaak met vers geraspte nootmuskaat. Laat verder roerbakken tot de peertjes gaar zijn.

Toast het rozijnenbrood en serveer met de peertjes bij de kazen.